×
آخرین اخبار

آمار جانباختگان قارچ‌ سمی افزایش یافت/ ۷ توصیه درباره مسمومیت با قارچ

  • کد نوشته: 11584
  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۱
  • 611 بازدید
  • سخنگوی اورژانس کشور از افزایش آمار فوت شدگان بر اثر مصرف قارچ‌های سمی به ۱۵ نفر خبر داد. همچنین ۷ توصیه مهم در خصوص مسمومیت با استفاده از قارچ تشریح شد.

    آمار جانباختگان قارچ‌ سمی افزایش یافت/ ۷ توصیه درباره مسمومیت با قارچ

    به گزارش دیدگاه نیوز، مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور در خصوص آخرین وضعیت مسمومان با قارچ در استان‌های کشور اظهار داشت: تا ساعت ۱۸ عصر دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۰۱۷ نفر به بیمارستان‌ها مراجعه کردند که از این تعداد ۱۱۶ نفر در بیمارستان بستری و متأسفانه ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند.

     

    وی گفت: استان کرمانشاه بیشترین آمار مسمومیت‌ها را به خود اختصاص داده است و هفت نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در این استان جان خود را از دست دادند.

    خالدی افزود: از تعداد ۱۵ فوتی ۷ نفر مربوط به کرمانشاه، ۳ نفر لرستان، ۳ نفر کردستان و ۲ نفر مربوط به آذربایجان غربی هستند.

    آمار زیر را به تفکیک استانها مشاهده می‌کنید:

    آخرین وضعیت مسمومین با قارچ – تا ساعت ۱۸ عصر – مورخ ۳۱ اردیبهشت ۹۷

    کل کشور: مراجعین: ۱۰۱۷–  بستری: ۱۱۶  –  ترخیص: ۸۸۶  – فوتی: ۱۵

    فوتی‌ها:

    کرمانشاه : ۷  (۴ فوتی در شیراز )

    لرستان : ۳  ( ۱ فوتی در شیراز )

    کردستان : ۳

    آذربایجان غربی : ۲ ( ۱ فوتی در شیراز )

    نکات مهم در خصوص مسمومیت با قارچ خوراکی

    به گزارش اورژانس کشور پیر حسین کولیوند – رئیس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت در خصوص مسمومیت وسیع هموطنان با استفاده از قارچ خوراکی به نکات مهمی اشاره کرد.

    کولیوند با اشاره به بارندگی‌های اخیر گفت: قارچ‎های بسیاری سر از خاک بیرون آوردند که برخی از آنها سمی بوده و متاسفانه مصرف این قارچ‌ها باعث مسمومیت تعدادی از هموطنان در استان‎های مختلف کشور شده است که هموطنان گرامی باید به نکات زیر توجه کنند:

    با توجه به فصل بهار و بارندگی‎های اخیر و رشد انواع قارچ‎ها در طبیعت و بروز مسمومیت در تعدادی از هموطنان در استان‎های مختلف در اثر مصرف قارچ‎های سمی، ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت توصیه می‎کند هشدارهای زیر را جدی بگیرید.

    ۱-اگر سلامتی خود را دوست دارید نه تنها باید از خوردن قارچ‎های وحشی و نا آشنا خودداری کنند، بلکه به آنها دست هم نزنید زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه قارچ‎ها وجود دارد.

    ۲- تشخیص سمی یا خوراکی بودن قارچ کار ساده‎ای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایشگاه امکان‎پذیر است بنابراین به هیچ عنوان نباید آن را در زیر زبان آزمایش کنید.

    ۳-تنها از قارچ‎هایی که در فروشگاه‎های معتبر و در بسته‎بندی‎های بهداشتی عرضه می‎شوند استفاده کنند.

    ۴ –در صورت مصرف قارچ خودرو و یا قارچ‎هایی که از افراد متفرقه خریداری کرده‎اید و مشاهده علائمی شبیه مسمومیت مانند درد شکم، تهوع، استفراغ و سرگیجه ، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

    ۵-در صورت حضور در طبیعت مراقب کودکان و تماس آن‎ها با قارچ‎ها و گیاهان باشید.

    ۶-بهداشت فردی را رعایت نموده و در صورت لمس قارچ، دست‎ها را با آب و صابون بشویید.

    ۷- در صورت مشاهده علائم مسمومیت و وجود تهوع و استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف نموده و سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *