×
آخرین اخبار

پاسخ عربستان به امکان برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان

  • کد نوشته: 12634
  • ۱۳۹۷-۰۵-۱۹
  • 1291 بازدید
  • عادل الحبیر، وزیر خارجه عربستان ضمن حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران در پاسخ به سوالی در رابطه با امکان برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان مدعی شد: ایران حامی تروریسم در جهان است.

    پاسخ عربستان به امکان برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان

    به گزارش دیدگاه نیوز؛ عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در یک نشست خبری در مقر وزارت خارجه این کشور  در ریاض در پاسخ به سوالی در رابطه با امکان برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان مدعی شد: ایران حامی تروریسم در جهان است، ما دخالت های ایران در امور داخلی کشورهای منطقه را نمی پذیریم. موضع ما در این رابطه هیچ تغییری نکرده است و این تنها موضع ما نیست، بلکه موضع تمام کشورهای جهان است.

    وی در واکنش به تحریم های آمریکا علیه ایران گفت:عربستان از تحریم های آمریکا علیه تهران حمایت می کند.

    به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی ،سخنگوی وزارت خارجه  کشورمان اخیرا در گفت‌وگو با ایسنا با ارائه توضیحاتی در مورد وضعیت روابط کنونی ایران با کشورهای همسایه چون عربستان، بحرین و امارات به بحث صدور ویزا از سوی دولت ریاض برای اعضای دفتر حافظ منافع ایران در این کشور اشاره کرد و گفت: به تازگی این ویزاها صادر شده است  و  دیپلمات های اعزامی ایرانی به عربستان ، در جده مستقر می‌شوند.

    پیش از این کاخ سفید با انتشار تصویری از رییس‌جمهور آمریکا در حال امضای فرمان اجرایی بازگشت تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران، بیانیه‌ وی در این خصوص را نیز منتشر کرد.

    در این بیانیه آمده است که از سه‌شنبه (هفتم اوت) تحریم‌های صنعت خودرو، طلا و ریال علیه ایران اجرایی می‌شود. مابقی تحریم‌ها هم که نفت و بانک مرکزی ایران را هدف گرفته از روز پنجم نوامبر (۱۴ آبان) اجرایی خواهد شد.

    ترامپ در ادامه بیانیه خود گفته که تراکنش‌های مالی دیگر کشورها با ایران را از نزدیک رصد می‌کند و افراد و یا نهادهایی که کار با ایران را کاهش ندهند خود را در معرض عواقب سنگینی قرار خواهند داد.

    رییس‌جمهور آمریکا مشخصا به روند خروج شرکت‌های اروپایی از ایران اشاره کرده و گفته «خرسندم که بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی، قبل از این، از تصمیم خود برای ترک بازار ایران خبر داده‌اند و کشورهای متعددی هم گفته‌اند که واردات نفت خام ایران را کمتر یا قطع می‌کنند».

    دونالد ترامپ در این بیانیه از کشورهای دیگر خواسته که با ادامه اینگونه اقدامات، ایران را در دو راهی انتخاب بین «تغییر رفتار تهدیدآمیز و ثبات‌زا و بازگشت به آغوش اقتصاد جهانی یا ادامه مسیر رو به پایین انزوای اقتصادی» قرار دهد.

    ترامپ همچنین به امضای فرمان اجرایی بازگشت تحریم‌ها اشاره کرده و گفته این کار را در راستای تصمیم ۱۸ اردیبهشت خود که آمریکا از برجام خارج شده، انجام می‌دهد.

    ترامپ در بخشی از این بیانیه مدعی شده که برجام توافقی وحشتناک و یکجانبه است که نتوانسته به هدف اولیه خود یعنی مسدود کردن همه مسیرهای ایران به سمت بمب اتم، دست یابد.

    رییس‌جمهور آمریکا در ادامه ادعاهای بی‌اساس خود گفته که ایران امروز تهدیدی است برای آمریکا و متحدان ما. آنها نظام مالی بین‌المللی را تضعیف و از تروریست‌ها و شبه نظامیان در سراسر جهان، حمایت می‌کنند.

    رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرده دولت من تا امروز ۱۷ دور تحریم مرتبط با ایران اعمال کرده که ۱۴۵ شخص و شرکت را در بر می‌گیرد. از روز اعلام خروج آمریکا از برجام در مورخ ۸ می، دولت من ۳۸ هدف مرتبط با ایران را در شش گام مجزا تحریم کرده است.

    حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق روز چهارشنبه در واکنش به از سرگیری تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت که ما مخالف وضع تحریم علیه ایران هستیم اما بغداد به منظور حمایت از ملت عراق به این تحریم‌ها پایبند خواهد بود.

    وزیر خارجه عربستان درحالی ایران را به حمایت از تروریسم متهم می کند که جمهوری اسلامی ایران همواره بزرگترین مخالف تروریسم در جهان بوده و برای ریشه کن کردن آن تلاش های فراوانی کرده است و در شکست داعش و دیگر نیروهای تکفیری در عراق و سوریه نقش مهمی داشت این درحالی است که سعودی مرز خود را بر روی داعش باز کردند تا وارد عراق و سوریه شود و از حمایت کردند.

    این مقام سعودی درحالی مدعی دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه است که مقامات کشورمان همواره تاکید می کنند جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه دخالتی در کشورهای دیگر نداردو حضور ایران در برخی کشورها مستشاری بوده و به درخواست دولت قانونی آن کشورها است.

    نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

    دیدگاه نیوز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *